Word klantenservice medewerker voor de Nederlandse loterij

Jij bent per direct op zoek naar een flexibele (bij)baan waar jij jouw communicatieve talenten kan gebruiken. Je ziet het als een uitdaging om elk gesprek in een succes om te zetten. Herkenbaar? Cendris heeft precies wat jij zoekt. Als klantenservicemedewerker voor de Nederlandse loterij bepaal jij zelf hoeveel uur je werkt en zolang onze kantoren in Leeuwarden, Rotterdam en Eindhoven door Corona gesloten zijn, werk je veilig vanuit huis.

Meld je aan

Word klantenservice medewerker voor de Nederlandse Loterij

Jij bent per direct op zoek naar een flexibele (bij)baan waar jij jouw communicatieve talenten kan gebruiken. Je ziet het als een uitdaging om elk gesprek in een succes om te zetten. Herkenbaar? Cendris heeft precies wat jij zoekt. Als klantenservicemedewerker voor Nederlandse loterij bepaal jij zelf hoeveel uur je werkt en zolang onze kantoren in Leeuwarden en Rotterdam door Corona gesloten zijn, werk je veilig vanuit huis.

Meld je aan

Dit is wat je gaat doen

Cendris verzorgt de klantenservice voor de Nederlandse loterij met twee teams; Service en Retentie. Bij team Service sta jij klaar om alle vragen van klanten van loterijen als de Staatsloterij, Lotto en Eurojackpot te beantwoorden. Je zorgt voor een positieve ervaring en signaleert commerciële kansen. Bij team Retentie speel je met jouw inlevingsvermogen in op de wensen van de klanten, ga je op zoek naar het perfecte aanbod en weet je met je enthousiasme de klanten te overtuigen. Samen kijken we welk team het beste bij jou past. We stomen je met een betaalde training klaar en helpen jou je commerciële en communicatieve talenten verder te ontwikkelen.

De voordelen voor jou

  • Je bepaalt het aantal uur dat je wilt werken (16-40 uur per week)
  • Flexibele werktijden (tussen 09.00 en 21.00 doordeweeks en in het weekend tussen 10.00 en 17.00)
  • Jij ontwikkelt jouw communicatieve en commerciële vaardigheden
  • Een bruto uurloon van €9,70 (onder de 21 jaar €7,76)
  • Je kan heel snel starten, iedere week start er een (betaalde) training
  • Doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld Coach of Projecttrainer
  • Spaar Cendris Coins en wissel deze in voor bijvoorbeeld een avondje bioscoop of een tablet

Wie ben jij?

Jij bent communicatief vaardig, enthousiast en doortastend. Je vindt het leuk om klanten te woord te staan en je houdt van de uitdaging om elk gesprek tot een succes te maken. Met je inlevingsvermogen en oprechte interesse zorg jij ervoor dat de klant een positieve ervaring heeft. Daarnaast zou jij graag snel willen starten en is het voor jou mogelijk om een fulltime training van twee weken te volgen.

In 4 stappen bij ons aan de slag

1

Reageer

Laat ons weten dat je interesse hebt door te reageren via de button.
2

Telefonische kennismaking

We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.
3

Tweede gesprek

Je wordt uitgenodigd voor een (online) tweede gesprek met de Teammanager.
4

Aan de slag!

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Je begint met de online training.

Wacht niet en meld je direct aan!

Heb je interesse in deze functie? Laat ons weten hoe we je kunnen bereiken en wij nemen contact met je op voor een verdere kennismaking.

Contact

Hebben we je interesse gewekt, maar wil je meer weten? Neem dan contact op met ons Recruitment Center. Zij beantwoorden graag je vragen en kunnen je alles vertellen over de vacature.

Merel Hoitinga
Coördinator Recruitment

Tel: 088-22 55 867
Email: ikwilwerkenbij@cendris.com

Stuur een email naar Merel

Over Cendris

Cendris kan zichzelf het beste omschrijven als aanpakkers met verantwoordelijkheidsgevoel die open staan voor nieuwe ideeën en die ook zelf aandragen. Wij geven je de ruimte en flexibiliteit om bij te dragen aan ons succes en ondertussen jezelf te ontwikkelen. Samen gaan we voor het beste resultaat en voor tevreden Nederlandse loterij klanten!

Adres kantoor 
Beursplein 1
8911 BE, Leeuwarden

Hartmansstraat 15
3012 VA, Rotterdam

Cendris
Co-creatie en samenwerken zitten bij ons in de genen. Aan de basis van ons werk staan onze medewerkers, die dagelijks persoonlijk in contact staan met de klant. Zij maken het verschil.